προορισμός…γεύση!

Ντομάτες γεμιστές με γαριδοσαλάτα σε σάλτσα cocktail

0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Total Time 20 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη σάλτσα

  1. Βάζω σε ένα μπολ το κονιάκ και τον πελτέ και ανακατεύω για να διαλυθεί. Προσθέτω τη μαγιονέζα, την πάπρικα,αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.

Για την γαριδοσαλάτα

  1. Καθαρίζω καλά τις γαρίδες και αφαιρώ το εντεράκι τους. Τις στεγνώνω καλά με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνω. Βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω τις γαρίδες και τις σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τις μεταφέρω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τις αφήνω στην άκρη. Κρατάω λίγες γαριδούλες για το σερβίρισμα και ψιλοκόβω τις υπόλοιπες.

  2. Καθαρίζω τα αβοκάντο και κόβω το ένα σε λεπτά φετάκια, το ραντίζω με το χυμό λεμονιού και το κρατάω στην άκρη. Ψιλοκόβω το δεύτερο και το ρίχνω στο μπολ με τις γαριδούλες. Προσθέτω τη σάλτσα cocktail, τον άνηθο, αλατοπίπερο και το ταμπάσκο (αν το χρησιμοποιήσω). Ανακατεύω καλά.

  3. Αδειάζω τις ντοματούλες από τους σπόρους και λίγη από την ψίχα τους (δεν τις αδειάζω εντελώς) και τις αφήνω αναποδογυρισμένες σε σχάρα να στραγγίξουν.
    Γεμίζω τις ντοματούλες μέχρι τη μέση, βάζω από 1-2 φετούλες αβοκάντο και βάζω κι άλλη γέμιση από πάνω. Στολίζω με τις γαρίδες που έχω κρατήσει και πασπαλίζω με λίγο άνηθο.

Keywords: ντομάτες γεμιστές, γαριδοσαλάτα, γαρίδες, σάλτσα cocktail, καλοκαιρινό, αβοκάντο, μαγιονέζα,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *