Μύδια γκρατέν με αμύγδαλο
Υλικά
Εκτέλεση/Instructions
-
Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα καθαρισμένα μύδια και το κρασί και σκεπάζω με το καπάκι. Αφήνω τα μύδια να μαγειρευτούν για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν όλα. Κατά το διάστημα αυτό κουνάω λίγο το τηγάνι για να ανακατευούν τα μύδια, χωρίς να ξεσκεπάσω το τηγάνι. Ξεσκεπάζω το τηγάνι και πετάω όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει. Ρίχνω τα υπόλοιπα σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνω για 10 λεπτά μέχρι να χλιαρύνουν λίγο. Πιάνω ένα ένα τα μύδια και αφαιρώ το μισό τους όστρακο, αφήνοντας το μύδι κολλημένο στο άλλο μισό.
-
Βάζω στο μπλέντερ, το αγελαδινό βούτυρο, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα δουλεύω μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Κατά διαστήματα, σταματάω το μπλέντερ και με ένα κουτάλι πιέζω το βούτυρο που έχει κολλήσει στα τοιχώματα. Συνεχίζω μέχρι να πολτοποιηθεί εντελώς ο μαϊντανός και να πάρει το βούτυρο ένα ωραίο πράσινο χρώμα.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Με ένα μαχαίρι παίρνω αρκετή ποσότητα βουτύρου και την αλείφω επάνω σε ένα μύδι φροντίζοντας ώστε να καλυφθεί πλήρως το ψαχνό του μυδιού. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Αραδιάζω τα μύδια σε λαμαρίνα στρωμμένη με τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να στέκονται όσο πιο ίσια γίνεται (για να μην αδειάσει το βούτυρο μόλις λιώσει). Σε ένα μπολ ανακατεύω τη φρυγανιά με το τριμμένο αμύγδαλο και πασπαλίζω τα μύδια.
-
Ψήνω στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ροδίσει η επιφάνειά τους. Σερβίρονται αμέσως.
User Reviews
Exciting!