Muffins σοκολατένια με κομματάκια λευκής σοκολάτας
Υλικά
Εκτέλεση
-
Παίρνω έναν ειδικό δίσκο για μάφινς με 12 θέσεις και προσαρμόζω στην καθεμία από 1 χάρτινη θήκη για μάφινς.Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ετοιμάσω ένα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτω σταδιακά και εναλλάξ το γιαούρτι, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το έντονο χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
-
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και τα ρίχνω στο μπολ με το βούτυρο, ανακατεύοντας. Προσθέτω την λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτω την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύω να σκορπίσουν στο μείγμα.
-
Μοιράζω το μείγμα στις χάρτινες θηκούλες που έχω προσαρμόσει στο δίσκο. Και ψήνω τα μάφινς για 25 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βουτήξω σε ένα μάφιν να βγει στεγνή, χωρίς υπολείμματα. Αφήνω τα μάφινς να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στο δίσκο, μετά τα βγάζω από το δίσκο και τα τοποθετώ σε μια σχάρα όπου τα αφήνω μέχρι να κρυώσουν τελείως.
-
Αλείφω την επιφάνεια των muffins με την λιωμένη λευκή σοκολάτα και πασπαλίζω με σπόρους ροδιού και χρωματιστή τρούφα.
User Reviews
Flavorful