προορισμός…γεύση!

Muffins μήλου με frosting φράουλας

Muffins μήλου με frosting φράουλας

4 from 1 vote
3 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 20 mins Total Time 40 mins Servings: 12

Υλικά

Για τα muffins

Για το frosting

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρά 1 ταψάκι με 12 θήκες για μάφινς και το αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα (περίπου 6-7 λεπτά). Προσθέτω το αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και μόλις ενωθούν στο μείγμα προσθέτω το μείγμα του αλεύρου, την χλιαρή κρέμα γάλακτος, την βανίλια και το τριμμένο μήλο. Συνεχίζω το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμη και σταματάω το μίξερ.

  3. Προσθέτω τα καρύδια και ανακατεύω με μια μαρίζ. Μοιράζω το μείγμα στο ταψάκι γεμίζοντας τις θήκες κατά τα ¾ του ύψους. Ψήνω τα μάφινς για 20 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή, αποσύρω από το φούρνο.

  4. Βγάζω τα μάφινς από το ταψάκι και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά. Διακοσμώ τα μάφινς με το frosting φράουλας και σερβίρω.

Για τo frosting

  1. Βάζω το τυρί κρέμα, την κοσκινισμένη άχνη και τον πουρέ φράουλας και το χρώμα ζαχαροπλαστικής (αν το χρησιμοποιήσω) στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το φτερό προσθέτοντας σταδιακά την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει και να φουσκώσει η κρέμα. Αδειάζω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μήλα και φράουλες είναι πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η πυκνογενόλη και το  λυκοπένιο. Αποστολή τους είναι να εξουδετερώνουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τα κύτταρα από την γήρανση και την καταστροφή. Ταυτόχρονα, το αγελαδινό βούτυρο παρέχει πλουσιοπάροχα ασβέστιο και βιταμίνη D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την απόλυτη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Την εποχή του κορωναιού κάθε επιπλέον προσθήκη βιταμίνης D από τρόφιμα που την περιέχουν σε αφθονία όπως είναι το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και το τυρί είναι πολύτιμη και πολύ σημαντική. Στο θρεπτικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και την φανταστική γεύση που προκύπτει από την ανάμιξη μοναδικών τροφίμων με υψηλή διατροφική αξία.

Keywords: muffins μήλου με frosting φράουλας

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Yummy