Muffins με μύρτιλα και κραμπλ κανέλας
Υλικά
Για το κράμπλ
Για τα muffins
Εκτέλεση
Για το κραμπλ
-
Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα ψωμιού.
Για τα muffins
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ελάχιστο αλάτι.
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάω για 2-3 λεπτά με το σύρμα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τις δύο ζάχαρες και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Ρίχνω τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και μόλις ενωθούν στα υλικά προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτω τα στεγνά υλικά σε 2-3 δόσεις. Χτυπάω σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα μύρτιλα. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να σκορπίσουν στο μείγμα.
-
Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με τις ειδικές θήκες για μάφιν. Γεμίζω τις θήκες με το μείγμα κατά τα ¾ του ύψους και μοιράζω το κραμπλ επάνω σε κάθε ένα μάφιν.
-
Ψήνω στο φούρνο για 14-16 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κραμπλ. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί στο κέντρο και βγάζω από το φούρνο. Ξεφορμάρω τα μάφινς και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.
User Reviews
Yummy