Μους από τυρί ανεβατό, με κονφί παντζαριών και μέλι
Υλικά
Για τη μους
Για το κονφί παντζαριών
Εκτέλεση
Video
Ανενεργό
Ενεργό
Για τη μους
-
Ρίχνω στον κάδο του μίξερ το τυρί ανεβατό, το μέλι, την κρέμα γάλακτος, το λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάω για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια αφράτη και λεία μους. Τη μεταφέρω σε μπολ και τη βάζω στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, μέχρι να σφίξει.
Για το κονφί
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, τη ρίγανη και τα μπαστουνάκια παντζαριών και τα βράζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά (από τη στιγμή που θα πάρουν βράση).
Για το σερβίρισμα
-
Στραγγίζω τα μπαστουνάκια και τα μοιράζω σε 4 - 6 φαρδιά ποτήρια σαμπάνιας ή σε χαμηλά ποτήρια του ουίσκι. Στη συνέχεια τα γεμίζω με τη μους και σερβίρω.
User Reviews
Exceptional!
Exceptional!