Μοσχαρίσια ρολά με μελιτζάνες, μετσοβόνε και σάλτσα ντομάτας
Υλικά
Για τη σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Σάλτσα ντομάτας
-
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο, σοτάρω γα άλλο 1/2 λεπτό και ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες.
-
Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω τη σάλτσα για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει πολύ ελαφρά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω τη ρίγανη και το δυόσμο, διορθώνω το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.
Ρολά
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Αλείφω τις φέτες μελιτζάνας με ελάχιστο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνω και από τις δύο πλευρές και τις αραδιάζω σε μονή στρώση σε ένα μεγάλο ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω για 10 - 12 λεπτά, γυρίζοντας τις φέτες μία φορά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν απαλά. Τις αφήνω κατά μέρος (δεν σβήνω το φούρνο). -
Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτια διάφανης μεμβράνης στον πάγκο της κουζίνας, αραδιάζω εκεί σε μονή στρώση τις εσκαλόπ και τις σκεπάζω με ένα δεύτερο κομμάτι μεμβράνης. Τις κοπανίζω καλά με το ειδικό σφυράκι για το κρέας (μπάτης) ή με ένα βαρύ γουδοχέρι ή με έναν χονδρό πλάστη. Ετσι, οι ίνες του κρέατος θα μαλακώσουν και οι φέτες θα πλατύνουν και θα λεπτύνουν. Τις αλατοπιπερώνω και από τις δύο πλευρές.
-
Επάνω σε κάθε εσκαλόπ βάζω από μία ψημένη φέτα μελιτζάνας και 1 - 2 λεπτές φέτες μετσοβόνε. Πασπαλίζω με τριμμένη γραβιέρα. Τυλίγω τις εσκαλόπ σε σφικτά ρολάκια, με τις μελιτζάνες και το τυρί στο κέντρο τους, και τα δένω με σπάγκο σε δύο-τρία σημεία, για να μην ανοίξουν. Αλευρώνω καλά τα ρολάκια και τα τινάζω για να φύγει η περιττή ποσότητα αλευριού.
-
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει σοτάρω τα ρολάκια του κρέατος για 3 - 4 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύω προσεκτικά και μαγειρεύω για 2 - 3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Αποσύρω.
-
Βάζω τα ρολάκια με τη σάλτσα τους σε ένα μέτριο, βαθύ ταψάκι και ψήνω για 10 - 12 λεπτά (στον ήδη προθερμασμένο φούρνο), μέχρι να μαλακώσει το κρέας –ίσως χρειαστούν 2 - 3 λεπτά παραπάνω ψήσιμο, αν δοκιμάσω ένα ρολάκι και μου φανεί κάπως σκληρό.
Σερβίρω το φαγητό αμέσως.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️