Μοσχάρι «κολοκύθα» στο φούρνο με κολοκύθα και λιαστές ντομάτες
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Καθαρίζω την κολοκύθα και την κόβω σε κύβους 2x2 εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύω το κύμινο, την πάπρικα, τα πιπέρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και πασπαλίζω με αρκετό από το μείγμα την κολοκύθα.
-
Βάζω σε ένα πυρίμαχο σκεύος το μοσχάρι κολοκύθα και πασπαλίζω με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Ραντίζω με τους χυμούς και το ελαιόλαδο. Σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί (όλο το σκεύος) και ψήνω για 30 λεπτά.
-
Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί και ρίχνω την κολοκύθα και τις λιαστές ντομάτες. Αν δω ότι έχει στεγνώσει προσθέτω λίγο νερό. Συνεχίζω το ψήσιμο για 30-35 λεπτά.
Αν θέλουμε, μπορούμε να σερβίρουμε με αρωματικό πλιγούρι, φαγόπυρο ή ρύζι.