Μοσχαράκι κοκκινιστό με πετιμέζι και πουρέ πατάτα κυδώνι
Υλικά
Για τον πουρέ
Εκτέλεση
-
Βάζω το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα να κάψει καλά. Ρίχνω το μοσχαράκι και το θωρακίζω για 4 -5 λεπτά. Βγάζω το κρέας με τρυπητή κουτάλα και ρίχνω τα κρεμμύδια. Σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτω το σκόρδο και τα μπαχάρια.
-
Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω καυτό νερό μέχρι να σκεπάσουμε τα υλικά και την αρμπαρόριζα.
-
Σε ένα μπολ αναμειγνύω τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη μισή ποσότητα πετιμέζι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτω το μίγμα στο φαγητό που βράζει. Αλατίζω και αφήνω το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράσει για 1½ ώρα. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε και το υπόλοιπο πετιμέζι.
-
Σερβίρω στα πιάτα πουρέ πατάτας-κυδώνια και μοιράζω το μοσχαράκι με τη σαλτσούλα του.
Για τον πουρέ
-
Τον ετοιμάζω ενώ μαγειρεύετε το μοσχαράκι.
Ψήνω τις πατάτες με το φλούδι στο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. -
Καθαρίζω τα κυδώνια τα κόβω σε κομμάτια και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού. Βάζω το ζωμό σε μια κατσαρόλα και ρίχνω τα κυδώνια. Τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάω 1½ φλιτζάνι από το ζωμό και σουρώνω τα κυδώνια.
-
Ξεφλουδίζω τις πατάτες και τις πολτοποιώ μαζί με τα κυδώνια με τον μύλο λαχανικών. Προσθέτω το 1 φλιτζάνι από το ζωμό που κράτησα, την κρέμα γάλακτος το βούτυρο και αλατοπίπερο.
Αν ο πουρές είναι πολύ σφιχτός, προσθέτω λίγο ζεστό ζωμό ακόμη.
User Reviews
Really good!