Μήλα στην κατσαρόλα με μπαχαρικά, γεμιστά με κρέμα γιαουρτιού
Υλικά
Για την κρέμα γιαουρτιού
Εκτέλεση
-
Πλένω τα μήλα, τα σκουπίζω και τα ξεφλουδίζω. Στη συνέχεια αφαιρώ τον πυρήνα με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο (ή με ένα κοφτερό μαχαιράκι το οποίο βυθίζω στο κέντρο κάθε μήλου από το κοτσάνι, και το περιστρέφω μερικές φορές).
Σε κάθε μήλο καρφώνω από 2 - 3 γαρίφαλα. -
Στερεώνω τα μήλα όρθια, το ένα κολλητά στο άλλο, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα. Ρίχνω στην κατσαρόλα τα ξυλάκια κανέλας, τα σποράκια βανίλιας, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Συμπληρώνω με όσο νερό χρειαστεί ώστε η στάθμη του υγρού να φτάσει μέχρι τη μέση των μήλων.
-
Ζεσταίνω τα υλικά σε μέτρια φωτιά, μέχρι το υγρό να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και σιγομαγειρεύω με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα, μέχρι τα μήλα να αποκτήσουν ένα βαθύ κοκκινωπό χρώμα και να μείνει στην κατσαρόλα ένα σκουρόχρωμο, σχετικά πυκνό σιρόπι.
-
Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και με προσοχή βγάζω τα μήλα από το σιρόπι. Τα μεταφέρω σε μια πιατέλα και τα αφήνω κατά μέρος.
Σουρώνω το σιρόπι και το αφήνω και αυτό κατά μέρος.
Για την κρέμα γιαουρτιού
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι, και την άχνη με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να ενωθούν και να φτιάξω ένα αφράτο και λείο μείγμα.
-
Γεμίζω τα μήλα με την κρέμα με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με ένα μικρό κουταλάκι, αφήνοντας λίγη από την κρέμα να σκεπάσει την κορυφή κάθε μήλου. Μοιράζω τα μήλα ανά δύο, σε πιάτα. Γύρω τους ρίχνω από 1 - 2 κουτ. σούπας από το στραγγισμένο σιρόπι και πασπαλίζω με λίγη σκόνη κανέλας.
Note
Για να φτιάξω εύκολα ένα αυτοσχέδιο κορνέ ζαχαροπλαστικής κόβω με ένα ψαλιδάκι τη μια γωνία από μια μέτρια νάιλον σακουλίτσα τροφίμων. Γεμίζω τη σακούλα με την κρέμα γιαουρτιού και την πιέζω χαμηλά, για να βγει η κρέμα από το άνοιγμα.
User Reviews
Tastes great!