προορισμός…γεύση!

Μαροκινό ταζίν με αρνάκι

0 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 2 hrs Rest Time 1 hr Total Time 3 hrs 10 mins Cooking Temp: 160  °C Servings: 4

Υλικά

Για το μαρινάρισμα

Λεμόνι κονφί

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τα υλικά της μαρινάδας. Βάζω το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ, το πασπαλίζω με το μείγμα των μπαχαρικών και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό. Κάνω στην άκρη του τηγανιού το κρεμμύδι και τα σκόρδα και βάζω σε δόσεις το κρέας για να σοταριστεί και να ροδίσει. Προσθέτω τον χυμό ντομάτας, τα ντοματάκια κονκασέ, τον κρόκο Κοζάνης, το μέλι και τον ζωμό κρέατος. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τα αποξηραμένα φρούτα. Αφήνω να πάρει βράση το φαγητό το μεταφέρω στην ταζίν (ή σε μια γάστρα). Αφαιρώ την ψίχα από το λεμόνι κονφί, ψιλοκόβω τη σάρκα και την προσθέτω μαζί με τα αμύγδαλα, στην ταζίν. Σκεπάζω με το καπάκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στις αντιστάσεις για 2 ώρες. Σερβίρω με βρασμένο κουσκούς.

Λεμόνι κονφί

  1. Πλένω τα λεμόνια και με ένα κοφτερό μαχαίρι, τα χαράζω βαθιά, σταυρωτά, χωρίς να τα κόψω εντελώς. Γεμίζω τα λεμόνια με μπόλικο θαλασσινό αλάτι. Βάζω 2 γεμάτες κουταλιές αλάτι σε ένα αποστειρωμένο βάζω και βάζω εκεί τα λεμόνια, πιέζοντας αρκετά με τα χέρια μου για να «σφηνώσουν» μεταξύ τους. Προσθέτω το χυμό από 3-4 λεμόνια και διάφορα μπαχαρικά (δάφνη, γλυκάνισο, μπαχάρι, γαρίφαλα, κανέλα ξύλο, πιπερίτσες τσίλι) και κλείνω καλά το βάζο. Αφήνω τα λεμονάκια για 20 μέρες. Κάθε δύο ημέρα αναποδογυρίζω 1-2 φορές το βάζο.
    Μετά από 20 μέρες, τα λεμόνια είναι έτοιμα.

Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *