Μαρμελάδα μούσμουλο με λεμονοθύμαρο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Πλένω καλά τα μούσμουλα με κρύο, τρεχούμενο νερό. Με ένα μαχαίρι αφαιρώ τη φλούδα τους. Τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια τα οποία κρατάω μαζί με τις φλούδες. Τα ζυγίζω και πρέπει να είναι περίπου 1.600-1.700 γρ.
-
Βάζω τα μούσμουλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτω τη ζάχαρη. Σε ένα τουλουπάνι ή σε ένα κομμάτι τούλι βάζω τα κουκούτσια και λίγες από τις φλοίδες που έχω κρατήσει. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και βράζω για 45 λεπτά χωρίς να ανακατέψω.
-
Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τα φρούτα να κρυώσουν. Αφαιρώ το τουλουπάνι και το πετάω. Ρίχνω τα φύλλα από τα μισά κλαδάκια λεμονοθύμαρο και με το ραβδομπλέντερ πολτοποιώ τα φρούτα αλλά όχι εντελώς. Θα πρέπει να υπάρχουν και κάποια κομμάτια.
-
Επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτω το χυμό λεμονιού και βράζω για 15 λεπτά μέχρι να δέσει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα υπόλοιπα φύλλα λεμονοθύμαρου. Ανακατεύω και μοιράζω τη μαρμελάδα καυτή, σε αποστειρωμένα βάζα. Αναποδογυρίζω και αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει.
User Reviews
Really good!