Μαρμελάδα κεράσι
Υλικά
Εκτέλεση/Instructions
-
Πλένω τα κεράσια, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια.
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη και λίγο νερό και βράζω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς. Ξαφρίζω το σιρόπι και προσθέτω τα κομμένα κεράσια, ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια ρίχνω το χυμό από φραγκοστάφυλα, ανακατεύω διαρκώς και αφήνω το μίγμα να βράζει σταθερά, ξαφρίζοντας συνέχεια, μέχρι τελικά το μίγμα να γίνει κολλώδες, να διαλυθούν τα κεράσια και να αποκτήσει η μαρμελάδα βαθύ, σκούρο κόκκινο χρώμα.
-
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς και τη μοιράζω σε καλά πλυμένα και αποστειρωμένα αεροστεγή βάζα. Τη διατηρώ στο ψυγείο για 4 μήνες.
Note
Ο αφρός που σχηματίζεται τόσο στο σιρόπι όσο και στη μαρμελάδα, όσο βράζουν, πρέπει πάντα να αφαιρείται. Ο αέρας του αφρού κάνει τη μαρμελάδα να μουχλιάζει πολύ συντομότερα, ενώ την πήζει μέσα στην κατσαρόλα, πριν μαγειρευτούν και μελώσουν τα φρούτα. Τον αφαιρώ λοιπόν διαρκώς με τρυπητή κουτάλα.
User Reviews
Exceptional!