Μαργαρίτα σκορδάτη με δύο πάστες σκόρδου
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολάκι βάζω το χλιαρό νερό, τη μαγιά και το μέλι και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολάκι βάζω τους κρόκους, το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι. -
Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί το μείγμα της μαγιάς και το μείγμα των κρόκων. Ανακατεύω καλά τα υλικά, με κυκλικές κινήσεις, φέρνοντας τα υγρά υλικά του κέντρου προς την περιφέρεια με το αλεύρι, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά σε ένα ενιαίο μείγμα. Χωρίζω το μείγμα σε δύο μπολ, φροντίζοντας το ένα να είναι λίγο περισσότερο από το άλλο. Στο λιγότερο προσθέτω τον πολτό λευκού σκόρδου και στο περισσότερο προσθέτω τον πολτό μαύρου σκόρδου.
-
Ζυμώνω τα μείγματα για 5-6 λεπτά το καθένα μέχρι να φτιάξω δύο ζύμες ελαστικές και μαλακές. Σκεπάζω τα μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω για 1 - 1½ ώρα σε ένα σχετικά χλιαρό μέρος, μέχρι να φουσκώσουν καλά. Ζυμώνω ξανά τα μείγματα για λίγο μέχρι να ξεφουσκώσουν και τα χωρίζω, το μεν λευκό σε 3 ίσα κομμάτια, το δε μαύρο σε 4 ίσα κομμάτια και τα πλάθω σε μπαλίτσες.
-
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια μεγάλη λαμαρίνα (ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου) και βάζω στο κέντρο τη μία μαύρη μπάλα ζύμης, ενώ «κολλάω» τις υπόλοιπες γύρω από αυτήν, φροντίζοντας να μπαίνουν εναλλάξ (λευκό και μαύρο σκόρδο) φτιάχνοντας έτσι ένα μεγάλο λουλούδι, μια μαργαρίτα. Τη σκεπάζω με μια μεγάλη πετσέτα και την αφήνω κατά μέρος για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Ξεσκεπάζω τη «μαργαρίτα», την αλείφω ελαφρώς με ελάχιστο χλιαρό νερό και πασπαλίζω τις μπάλες, εναλλάξ με σουσάμι και μαυροσούσαμο. Ψήνω το ψωμί για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα και σερβίρω.
User Reviews
Exciting!