Πλούσια σε γεύση και πολύ χορταστική εκδοχή πίτσας που τα παιδιά θα λατρέψουν. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά κοτόπουλου, με γαλοπούλα, μοσχαρίσιο ή και χοιρινό.
μαντηλάκια πίτσας με κιμά κοτόπουλου
Περιγραφή
Πλούσια σε γεύση και πολύ χορταστική εκδοχή πίτσας που τα παιδιά θα λατρέψουν. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά κοτόπουλου, με γαλοπούλα, μοσχαρίσιο ή και χοιρινό.Υλικά
Για τη γέμιση:
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Video
Off
On
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
-
Προσαρμόζω στην κουζινομηχανή το ειδικό εξάρτημα για κιμά. Κόβω το φιλέτο κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το πράσο σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνω εναλλάξ στην κουζινομηχανή για να τα πολτοποιήσω.
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Πασπαλίζω την πάπρικα και μόλις μοσχομυρίσει ρίχνω το μείγμα του κιμά. Αλατοπιπερώνω και καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και το αφήνω να μαγειρευτεί για 2 λεπτά μέχρι να στεγνώσει. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά μια χαμηλή ταρτιέρα. Ρίχνω στο μείγμα του κιμά, τον άνηθο και τη μοτσαρέλα. Χτυπάω το αυγό με την κρέμα γάλακτος και ενώνω τα δύο μείγματα.
-
Ανοίγω το πρώτο φύλλο πίτσας σε μια επίπεδη επιφάνεια και κόβω με ένα μικρό τσέρκι (8 εκ.), μικρά δισκάκια ζύμης. Βάζω 1 κουταλάκι γέμιση σε κάθε δισκάκι και διπλώνω στη μέση. Πιάνω τις άκρες του μισοφέγγαρου και τις ενώνω προς το κέντρο. Τοποθετώ το πιτάκι στην ταρτιέρα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα μέχρι να την γεμίσω.
-
Χτυπάω το ασπράδι αυγού και αλείφω τα ζυμαράκια. Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
User Reviews
Terrific