Μαντί με πρόβειο παστουρμά και σάλτσα γιαουρτιού με σκόρδο
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
-
Βάζω σε μια λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτω το αλάτι. Κάνω μια λακουβίτσα και ρίχνω μέσα το ελαιόλαδο και το στραγγιστό γιαούρτι. Προσθέτω λίγο λίγο το νερό και αρχίζω να ζυμώνω μέχρι να αποκτήσω μια ελαστική ζύμη που να ξεκκολάει από τα χέρια. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση
-
Καβουρντίζω τον κιμά, χωρίς λιπαρή ουσία. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτω το ελαιόλαδο και ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο. Ρίχνω μισό φλιτζανάκι νερό, αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για 5-6 λεπτά. Προσθέτω τον παστουρμά και τον μαϊντανό κι αποσύρω από τη φωτιά. Ανακατεύω καλά.
Για τα μαντί
-
Πλάθω τη ζύμη σε ρολό, και κόβω σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγω κάθε κομμάτι ζύμης σε τετράγωνο φύλλο. Κόβω κατά μήκος σε λωρίδες των 5 εκ. και στη συνέχεια τη κάθε λωρίδα σε τετράγωνα των 5 εκ.
-
Βάζω στο κέντρο κάθε τετραγώνου, από ένα κουταλάκι γέμιση. Διπλώνω το τετράγωνο, το σφίγγω από τα πλάγια και του δίνω το σχήμα βάρκας. Όταν γεμίσω όλα τα τετραγωνάκια ζύμης, τα μεταφέρω σε λαδωμένο ταψί και τα βάζω στο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Όταν αρχίζουν να ροδίζουν, βγάζω το ταψί από το φούρνο και περιχύνω με ζεστό ζωμό λαχανικών. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο να πάρει βράση και να απορροφηθούν τα υγρά, περίπου κανένα εικοσάλεπτο.
Βγάζω τα μαντί από το φούρνο και τα σερβίρω με τη σάλτσα γιαουρτιού.
User Reviews
Yummy