Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και τυρί κρέμα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C ψήσιμο πάνω κάτω. Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Βουρτσίζω τα μανιτάρια (δεν τα πλένουμε) για να φύγουν τυχόν χώματα και αφαιρώ τα κοτσάνια τους. Αφαιρώ τη μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβω για να γίνουν σαν κιμάς.
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το μισό βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το λουκάνικο και το «σπάω» με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σοταριστεί και να γίνει ψιχουλιαστό. Δημιουργώ ένα κενό στο κέντρο του τηγανιού και ρίχνω το υπόλοιπο βούτυρο. Ρίχνω τα κρεμμύδια και τα σοτάρω ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο, τα μυρωδικά και το μπούκοβο και μαγειρεύω για 2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τα τυχόν κολλημένα κομμάτια και αφήνω το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνω για 10-15 λεπτά να μισοκρυώσει.
-
Προσθέτω το τυρί κρέμα, το πάνκο, το μισό μείγμα τυριών και λίγο μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζω τα μανιτάρια με αρκετή γέμιση ώστε να ξεχειλίζει από το μανιτάρια και να δημιουργείται ένα βουναλάκι.
Τοποθετώ τα γεμισμένα μανιτάρια στο ταψί, πασπαλίζω με το υπόλοιπο μείγμα τυριών και ψήνω για 20-25 λεπτά.
Σερβίρω τα μανιτάρια ζεστά.
User Reviews
Εξαιρετικό πιάτο. Εγώ απλά χρησιμοποίησα Portobello αντί λευκών μανιταριών και σας προτείνω το υπέροχο ροζέ του Αϊδαρίνη από τη Γουμένισσα για να το συνοδέψετε! Να έχετε μια καλή χρονιά και να είστε πάντα δημιουργική!