Μακαρονόπιτα με μανιτάρια
Υλικά
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
-
Βράζω το μακαρόνι αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό υπολογίζοντας 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζω και τα ξεβγάλω με κρύο νερό και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάω σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω στα μακαρόνια την γραβιέρα και το μίγμα των αυγών. Ανακατεύω μαλακά.
Για τη γέμιση
-
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Προσθέτω τα μανιτάρια, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και σοτάρω σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσουν για λίγο. Προσθέτω τον ψιλοκομμένο δυόσμο, την γραβιέρα και λίγο αλάτι.
Για την συναρμολόγηση και το ψήσιμο
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
Αλείφω στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. με ελαιόλαδο. Στρώνω τη μισή ποσότητα μακαρονιών, απλώνω την γέμιση με τα μανιτάρια και στρώνω και τα υπόλοιπα μακαρόνια. Όσο από το μείγμα των αυγών μείνει στο μπολ το αδειάζω επάνω στην πίτα. -
Ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Αποσύρω από το φούρνο, και το αφήνω να κρυώσει για 30 λεπτά. Ξεφορμάρω την πίτα σε πιατέλα και για να την σερβίρω την κόβω σε κομμάτια.
User Reviews
Terrific