προορισμός…γεύση!

Μακαρονάδα με σκορδοβούτυρο και αυγό ποσέ

0 Add to Favorites
Prep Time 5 mins Cook Time 15 mins Total Time 20 mins Servings: 4

Υλικά

Για τα αυγά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω στο μούλτι τον μαϊντανό, το σκόρδο, το σκληρό τυρί και το γάλα και τα πολτοποιώ καλά. Βάζω το βούτυρο σε ένα μπολ και το αφρατεύω με μια σπάτουλα. Προσθέτω τα πολτοποιημένα υλικά και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολάκι και το αφήνω στην άκρη.

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω για 4-5 λεπτά.

  1. Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω αρκετό από το μείγμα του βουτύρου. Προσθέτω 2-3 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνω. Ρίχνω απευθείας τα σπαγγέτι από την κατσαρόλα στο τηγάνι και μαγειρεύω μέχρι τα σπαγγέτι να απορροφήσουν την βουτυρένια κρέμα και να ολοκληρωθεί ο βρασμός τους. Σερβίρω αμέσως με ένα αυγό ποσέ σε κάθε πιάτο.

Για τα αυγά

  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι αρκετό νερό και προσθέτω το ξύδι. Αφήνω να πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο, ίσα να σιγοβράζει χωρίς να κοχλάζει. Σπάω το πρώτο αυγό σε ένα μπολάκι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, δημιουργώ δίνη στο νερό της κατσαρόλα και ρίχνω αργά αργά το αυγό. Το αφήνω να βράσει για 3 λεπτά και το βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα αυγά.

Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *