Mac & Cheese
Υλικά
Για την επιφάνεια
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αέρα και αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά ένα στρογγυλό σκεύος διαμέτρου 26 εκ.
-
Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω το μακαρονάκι και το βράζω για 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφουν στη συσκευασία τους. Τα σουρώνω και τα τα μεταφέρω στο βουτυρωμένο σκεύος.
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και το καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το γάλα και μαγειρεύω ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ελαφρώς (δεν θα πήξει όπως η μπεσαμέλ). Αποσύρω από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και προσθέτω τα 2/3 της ποσότητας του μείγματος τυριών.
-
Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν και αδειάζω το μείγμα στο σκεύος. Ανακατεύω καλά.
Σε ένα τηγανάκι βάζω τις 1 κουταλιά βούτυρο να ζεσταθεί. Πασπαλίζω με την πάπρικα και προσθέτω το πάνκο. Το καβουρδίζω μέχρι να ροδίσει και το ρίχνω πασπαλιστά επάνω στα μακαρονάκια. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο μείγμα τυριών και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα σερβίρω ζεστά.