Λινγκουίνι με χταπόδι alla puttanesca
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω 4 λίτρα νερό. Ρίχνω το χταπόδι και το βράζω για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά. Βγάζω το χταπόδι από την κατσαρόλα, ρίχνω τα λινγκουίνι και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
Ψιλοκόβω την κατσούλα του χταποδιού και τα πλοκάμια τα κόβω σε 2 κομμάτια στη μέση. Τα αφήνω στην άκρη.
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα ντοματίνια και σοτάρω για 6-8 λεπτά, ανακινώντας τακτικά το τηγάνι, μέχρι να «σκάσουν». Προσθέτω τον πελτέ, τις ελιές, τις πιπερίτσες και ½ φλιτζάνι νερό από το νερό που βράζουν τα λινγκουίνι.
User Reviews
Υπέροχη συνταγη