Λικέρ ρόδι
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω τους σπόρους ροδιού, τη ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο σε μια μεγάλη γυάλα που να κλείνει αεροστεγώς. Κλείνω καλά τη γυάλα και την αφήνω για 1 μήνα μέσα στο σπίτι, σε ένα ζεστό σημείο, π.χ. κοντά στο καλοριφέρ ή στη σόμπα, σε ένα ζεστό ντουλάπι πάνω από το καλοριφέρ ή μπροστά από ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακινώ δυνατά τη γυάλα για να διαλύεται η ζάχαρη.
-
Μόλις περάσει ο μήνας σουρώνω καλά το μείγμα σε λεπτή σήτα, πιέζοντας πόσο γίνεται τους σπόρους με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνω στο υγρό τη βότκα ή το τσίπουρο -το τσίπουρο έχει πιο βαριά μυρωδιά και γεύση, ενώ η βότκα έχει πιο ουδέτερη και ντελικάτη γεύση. Η επιλογή είναι δική σας. Αν θέλετε βάζετε κονιάκ που δίνει πιο «ζεστή» γεύση, ωστόσο το ποτό θα σκουρύνει αρκετά και θα χάσει το φωτεινό κόκκινο χρώμα του.
-
Ανακατεύω καλά και βάζω το ποτό σε μπουκάλι. Το αφήνω για καμιά δεκαριά μέρες για να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματά του και το σερβίρω.