Λαζάνια με κιμά, μελιτζάνες και μοτσαρέλα
Υλικά
Για τον κιμά
Εκτέλεση
Για τον κιμά
-
Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τον κιμά και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις. Ρίχνω τη σάλτσα, τον πελτέ, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω καλά και αφήνω τον κιμά να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα αλλά να μην στεγνώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω στην άκρη.
Για τις μελιτζάνες
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνου και απλώνω τις φέτες από τις μελιτζάνες. Αλατοπιπερώνω καλά και από τις δύο πλευρές και ραντίζω με ελαιόλαδο. Ψήνω τις μελιτζάνες για 15-20 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση
-
Χαμηλώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C στις αντιστάσεις. Βάζω αρκετό καυτό νερό, σε ένα φαρδύ, μεταλλικό σκεύος. Βάζω λίγα λαζάνια και τα αφήνω για 1-2 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρώς.
-
Παίρνω 1-2 κουτάλες από τον κιμά και τα ρίχνω σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Απλώνω μια σειρά λαζάνια και καλύπτω με μια σειρά μελιτζάνες και μια σειρά μοτσαρέλα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο να στρώνω σε σειρές τα υλικά μέχρι να τελειώσουν. Τελειώνω με μια σειρά λαζάνια και την μοτσαρέλα σε φέτες. Σκεπάζω το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο και το αφήνω να σταθεί για 30 λεπτά πριν σερβίρω.
User Reviews
Υπέροχη συνταγή!!!!
Απίθανη για όλη την οικογένεια!!!!!!