Λαζάνια με κιμά, μανιτάρια και κρέμα
Υλικά
Για τον κιμά
Για τα μανιτάρια
Για την κρέμα
Εκτέλεση
Για τα μανιτάρια
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα μανιτάρια και τα σοτάρω μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, να στεγνώσουν και να ροδίσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Για τον κιμά
-
Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τον κιμά και τον «σπάω» με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Σοτάρω μέχρι να βγάλει τα υγρά του, να στεγνώσει και να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτω το κρασί, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύω για 10-12 λεπτά, μέχρι να μείνει με λίγα υγρά (δεν θέλουμε να στεγνώσει εντελώς).
Για την κρέμα
-
Βάζω σε μια κατσαρολίτσα το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να καβουρδιστεί. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τους κρόκους, την γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Συναρμολόγηση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνω 2 γεμάτες κουταλιές κρέμα στη βάση της φόρμας και στρώνω 2-3 φύλλα λαζάνια. Ξεκινάω να στρώνω σε σειρές τον κιμά, την κρέμα και τα μανιτάρια, καλύπτοντας την κάθε στρώση με 2-3 φύλλα λαζάνια. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και σκεπάζω με το αντικολλητικό χαρτί. Ψήνω το φαγητό για 40-50 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω το φαγητό να σταθεί για 15-20 λεπτά πριν το ξεφορμάρω. Αναποδογυρίζω σε ένα ξύλο κοπής, κόβω σε μερίδες και σερβίρω.