Λαδοκούλουρα με σταφίδες και σουσάμι
Υλικά
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τη τσικουδιά, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύω καλά για να λιώσει η ζάχαρη.
-
Σε ένα ποτήρι ανακατεύω τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα (το κάνω πάνω από το μπολ γιατί θα φουσκώσει) και το προσθέτω στο μείγμα.
-
Ρίχνω τις σταφίδες και το ξύσμα, ανακατεύω, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ξεκινάω να προσθέτω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε δόσεις. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, ίσα να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και να έχω μια σφικτή ζύμη. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
-
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C, ψήσιμο πάνω κάτω, και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.