Κριτσίνια πολύσπορα με τριφτό παντζάρι
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα δύο άλευρα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει ελαφρά. Προσθέτω το κρασί, το τριμμένο παντζάρι, το τυρί, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζω το καλό χτύπημα για 5 - 6 λεπτά, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε μέτρια, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και η ζύμη να γίνει εύπλαστη και αρκετά λεία. -
Πλάθω τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά για να «ξεκουραστεί».
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλες δύο μεγάλες λαμαρίνες φούρνου. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και κόβω κομμάτια ζύμης με μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Πλάθω το κάθε κομμάτι με τις παλάμες μου σε λεπτά και μακριά μπαστουνάκια (κριτσίνια) και τα αραδιάζω στις λαμαρίνες.
-
Αλείφω με πινελάκι τα κριτσίνια με τον χτυπημένο κρόκο και πασπαλίζω με τους σπόρους. Ψήνω τα κριτσίνια για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα διατηρώ σε καλά κλεισμένο γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο.
User Reviews
Tastes great!