προορισμός…γεύση!

Κριτσίνια μαύρα με ελιές

Κριτσίνια μαύρα με ελιές

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 30 mins Rest Time 15 mins Total Time 1 hr 5 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 40 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα δύο κοσκινισμένα άλευρα, κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω εκεί το μαλακωμένο βούτυρο, το αυγό, το αλάτι, την ξηρή μαγιά, το νερό, τη ρίγανη και τις ελιές. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, μέχρι τα υλικά να ενωθούν και, σταδιακά, να σχηματίσουν μια ζύμη. Τη ζυμώνω για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μαλακή και να ξεκολλάει από τα χέρια μου. Εναλλακτικά, δουλεύω όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ πάγκου, με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες.

  2. Κόβω τη ζύμη σε μικρά κομμάτια, βάρους 30 γρ. το καθένα και στη συνέχεια τα πλάθω με τις παλάμες μου σε μακρόστενα μπαστουνάκια, σαν κριτσίνια, μήκους περίπου 10 εκ.

  3. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί και αραδιάζω εκεί τα κριτσίνια, σε απόσταση 2 εκ. μεταξύ τους. Τα αφήνω κατά μέρος για 10 - 15 λεπτά, για να «ξεκουραστούν».

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C και ψήνω τα κριτσίνια για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Keywords: κριτσινια μαυρα ελιες

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Supreme