προορισμός…γεύση!

Κριθαρότο με τουρλού λαχανικών

1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 25 mins Total Time 45 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Πλένω τα λαχανικά και τα κόβω όλα σε μέτριους κύβους. Καθαρίζω το κρεμμύδι και το κόβω σε μέτριους κύβους. Ψιλοκόβω το σκόρδο και κόβω τα ντοματίνια στη μέση.

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω τον πελτέ και τον αφήνω να καβουρδιστεί για 1 λεπτό. Ρίχνω όλα τα λαχανικά (μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριές) και σοτάρω για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας.

  3. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το κριθαράκι. Ανακατεύω για 1 λεπτό και σβήνω με το κρασί. Το αφήνω να βράσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω το ζωμό. Προσθέτω το τσίλι και το ζωμό σε 2 δόσεις και αφήνω να μαγειρευτεί για 25 λεπτά. Προσθέτω τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και ανακατεύω. Ρίχνω το πετιμέζι και τη φέτα θρυμματισμένη. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: κριθαρότο, κριθαράκι, τουρλού, λαχανικά, μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριές, κριθαράκι ολικής άλεσης,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *