Κριθαρότο με κρέμα παντζάρι και φέτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Πλένω τα παντζάρια και τα καθαρίζω. Στρώνω μια λαδόκολα επάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετώ τα παντζάρια στο κέντρο. Τα χαράζω σταυρωτά, Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνω καλά τα παντζάρια σε πακέτο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζω από το φούρνο και μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ξετυλίγω από το αλουμινόχαρτο.
-
Ρίχνω τα παντζάρια στο μούλτι και προσθέτω λίγο από το ζωμό και το μισό μπράντι. Τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν λείος πολτός και τον αφήνω κατά μέρος.
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή, μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γλυκάνει, άλλα όχι να ροδίσει. Προσθέτω το κριθαράκι και το σοτάρω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι οι κόκκοι του να γυαλίσουν.
-
Ρίχνω το ζωμό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, προσθέτω το υπόλοιπο μπράντι. Αφήνω το κριθαράκι να απορροφήσει όλο το ζωμό και προσθέτω τα πολτοποιημένα παντζάρια. Προσθέτω την παρμεζάνα και το βούτυρο, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη φέτα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρω αμέσως.