Κριθαρότο με κολοκυθάκια και φέτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Ψιλοκόβω τα λαχανικά και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα πλασοτέ βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Πασπαλίζω με 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αφήνω να μοσχομυρίσει. Ρίχνω το σκόρδο και το σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω το πράσο, το καρότο και τα κολοκυθάκια. Αλατίζω, προσθέτω το θυμάρι και σοτάρω για 3-4 λεπτά.
-
Ρίχνω το κριθαράκι, ανακατεύω για 1 λεπτό και ξεκινάω να ρίχνω σταδιακά το ζωμό μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτω το τυρί κρέμα και ανακατεύω για να ενσωματωθεί στο κριθαρότο. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τη φέτα. Ανακινώ το τηγάνι και σερβίρω στα πιάτα. Σερβίρω αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.