προορισμός…γεύση!

Κριθαρότο «καρμπονάρα»

0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 25 mins Total Time 40 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το βούτυρο και την πάπρικα και ανακατεύω για 1 λεπτό. Ρίχνω το κριθαράκι και ανακατεύω για 2-3 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και το αφήνω για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  2. Αλατοπιπερώνω και ξεκινάω να ρίχνω το ζωμό σε δόσεις περιμένοντας να απορροφηθεί πριν ρίξω την επόμενη δόση. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

  3. Ρίχνω το τυρί κρέμα και ανακατεύω για να λιώσει και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μπολ χτυπάω το αυγό, την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν. Αδειάζω το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύω. Αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω το ξύσμα πορτοκάλι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: κριθαρότο, κριθαράκι, καρμπονάρα, μπέικον, εύκολο, μοντέρνο,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *