Κριθαράκι λαχανικών με μανιτάρια και κάστανα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω όλα τα μανιτάρια και τα σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζω σε ένα πιάτο και επαναφέρω το γουόκ στη φωτιά. Ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και το κριθαράκι και σοτάρω για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνω με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ξεκινάω να προσθέτω τον καυτό ζωμό σε δόσεις μαγειρεύοντας με την τεχνική του ριζότο. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.
-
Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο, τα κάστανα, τα σοταρισμένα μανιτάρια και την παρμεζάνα. Ανακατεύω καλά και σερβίρω στα πιάτα. Μοιράζω την φέτα και πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.