προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Cook Time 40 mins Total Time 1 hr 10 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τα 400 ml ζωμό και μόλις πάρει βράση ρίχνω τον τραχανά. Χαμηλώνω τη φωτιά και τον αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και σουρώνω τον τραχανά.

  2. Βάζω σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό να πάρει βράση. Κόβω το επάνω και το κάτω κομμάτι των κρεμμυδιών και τα ξεφλουδίζω ολόκληρα. Με το μαχαίρι, χαράζω από την μια πλευρά τους και τα ρίχνω στην κατσαρόλα. Τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά και τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα.

  3. Αφαιρώ με προσοχή τις 4 στρώσεις από κάθε κρεμμύδι και τις αφήνω στην άκρη. Ψιλοκόβω το υπόλοιπο από το εσωτερικό των κρεμμυδιών.
    Σε ένα μπολ ανακατεύω τον τραχανά, τις ντομάτες, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

  4. Γεμίζω τις κρεμμύδια που έχω κρατήσει στην άκρη με το μείγμα και τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι σε μονή στρώση. Τα ραντίζω με τα 150 ml ζωμό και το ελαιόλαδο και πασπαλίζω με αλατοπίπερο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο για 40 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και τα σερβίρω χλιαρά.

Keywords: κρεμμύδια, κρεμμύδια γεμιστά, τραχανάς, φέτα, ντομάτα, νόστιμο, γεμιστά,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *