Κρέμα βανίλιας με σιρόπι φραγκόσυκο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνω το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά.
-
Βάζω το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα (ή το μίξερ) μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτω το αργή ροή το καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
-
Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω καλά. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας) και την αφήνω να κρυώσει.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα με υφή γιαουρτιού. Ξεσκεπάζω την κρύα κρέμα, την αφρατεύω με το σύρμα και προσθέτω σε δόσεις την χτυπημένη κρέμα. Μοιράζω την κρέμα σε ποτήρια κατά τα ¾ του ύψους και γεμίζω με σιρόπι φραγκόσυκο.