προορισμός…γεύση!

Κρέμα ψυγείου με καραμελωμένα ροδάκινα

5 from 2 votes
2 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Rest Time 1 hr Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το μέλι και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη, απαλή κρέμα. Την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.

  1. Καθαρίζω τα ροδάκινα από τη φλούδα τους, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε φετάκια.

    Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ανακινώ το τηγάνι για να βραχεί η ζάχαρη και βάζω τις φέτες ροδάκινου σε μονή στρώση. Τα αφήνω να ροδίσουν από την μια πλευρά και με προσοχή τα γυρίζω και από την άλλη πλευρά. Τα ροδάκινα θα πρέπει να ροδίσουν αλλά να μη λιώσουν. Τα βγάζω από το τηγάνι και αφήνω το σιρόπι που έχει δημιουργηθεί, να κρυώσει.

  1. Σε ένα μεγάλο, γυάλινο μπολ*, βάζω τα μπισκότα σαβαγιάρ και τα περιβρέχω με το σιρόπι που έχει κρατήσει από το καραμέλωμα των ροδάκινων.

  1. Στρώνω μια σειρά ροδάκινα και γεμίζω το μπολ με την κρέμα. Σκορπίζω και τα υπόλοιπα ροδάκινα, περιχύνω με όσο σιρόπι έχει απομείνει και το αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

Note

*Μπορείτε να μοιράσετε τα υλικά σε μπολ σερβιρίσματος και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα προσφέρετε.

Keywords: κρέμα, κρέμα ψυγείου, ροδάκινα, καραμελωμένα ροδάκινα, εύκολο, δροσερό, γρήγορο, τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος,

User Reviews

5 out of 5
Based on 2 ratings
5 Stars
2
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Σαμαρά Ελένη

    Πολύ νόστιμο και δροσερό άρεσε πολύ στα εγγονάκια μου

  2. Γαλαντζη Αντιόλα

    Super