προορισμός…γεύση!

Κρέμα πορτοκαλιού με καραμελωμένα πορτοκάλια

Κρέμα πορτοκαλιού με καραμελωμένα πορτοκάλια

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 15 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τη κρέμα

Για τα καραμελωμένα πορτοκάλια και το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ενα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη, το νερό και το κουαντρό. Μόλις πάρουν βράση προσθέτω τα φετάκια πορτοκαλιού και αφήνω σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά να δέσει το σιρόπι και να καραμελώσουν τα φετάκια πορτοκαλιού.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα με τη ζάχαρη και τα αφήνω στη φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Χτυπάω με ένα μιξεράκι τα ολόκληρα αυγά με τους κρόκους. Αποσύρω το μίγμα με το γάλα από τη φωτιά και προσθέτω το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύω καλά το καινούργιο μίγμα στο οποίο προσθέτω τα χτυπημένα αυγά σιγά σιγά. Ανακατεύω καλά.

  3. Βάζω στα φορμάκια από μια κουταλιά σιρόπι και μοιράζω το μίγμα της κρέμας.
    Βάζω τα φορμάκια σε ταψί και προσθέτω νερό που θα πρέπει να φτάνει στα ¾ του ύψους τους. Ετοιμάζω δηλ. ένα μπεν μαρί φούρνου. Σκεπάζω τα μπολάκια με αλουμινόχαρτο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

  4. Αφήνω τις κρέμες να κρυώσουν και τις βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες. Τις ξεφορμάρω προσεχτικά σε πιατάκια και τις διακοσμώ με τα καραμελωμένα φετάκια πορτοκαλιού.

Keywords: κρεμα πορτοκαλιου καραμελωμενα πορτοκαλια

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Excellent!