Κρέμα πορτοκαλιού με καραμελωμένα πορτοκάλια
Υλικά
Για τη κρέμα
Για τα καραμελωμένα πορτοκάλια και το σιρόπι
Εκτέλεση
-
Σε ενα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη, το νερό και το κουαντρό. Μόλις πάρουν βράση προσθέτω τα φετάκια πορτοκαλιού και αφήνω σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά να δέσει το σιρόπι και να καραμελώσουν τα φετάκια πορτοκαλιού.
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα με τη ζάχαρη και τα αφήνω στη φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Χτυπάω με ένα μιξεράκι τα ολόκληρα αυγά με τους κρόκους. Αποσύρω το μίγμα με το γάλα από τη φωτιά και προσθέτω το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύω καλά το καινούργιο μίγμα στο οποίο προσθέτω τα χτυπημένα αυγά σιγά σιγά. Ανακατεύω καλά.
-
Βάζω στα φορμάκια από μια κουταλιά σιρόπι και μοιράζω το μίγμα της κρέμας.
Βάζω τα φορμάκια σε ταψί και προσθέτω νερό που θα πρέπει να φτάνει στα ¾ του ύψους τους. Ετοιμάζω δηλ. ένα μπεν μαρί φούρνου. Σκεπάζω τα μπολάκια με αλουμινόχαρτο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. -
Αφήνω τις κρέμες να κρυώσουν και τις βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες. Τις ξεφορμάρω προσεχτικά σε πιατάκια και τις διακοσμώ με τα καραμελωμένα φετάκια πορτοκαλιού.
User Reviews
Excellent!