Κρεατόπιτα γιορτινή με τυριά
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω το βούτυρο σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα (πλασοτέ) να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρέατα και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνω το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό, σβήνω με το κρασί. Αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά και προσθέτω τον ζωμό, τον πελτέ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αφήνω τη γέμιση να μαγειρευτεί για 50 λεπτά.
-
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω τη γέμιση να κρυώσει εντελώς.
Προσθέτω το τριμμένο καρότο, τα τριμμένα τυριά, τον μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
Συναρμολόγηση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 22-24 εκ.
Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το στρώνω στη φόρμα ώστε να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Ρίχνω τη γέμιση και ισιώνω με ένα κουτάλι. -
Ανοίγω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και με ένα στρογγυλό κουπάτ κόβω μικρούς κύκλους. Μεταφέρω με προσοχή το φύλλο επάνω στη γέμιση και με ένα μαχαίρι κόβω όσο περισσεύει έξω από τη φόρμα. Με την ανάποδη ενός κουταλιού, πιέζω τις άκρες της επάνω σφολιάτας έτσι ώστε να εισχωρήσουν στο πλάι και να ενωθούν με την κάτω σφολιάτα.
-
Τοποθετώ τους κύκλους που έχω κόψει για να στολίσω την επιφάνεια της πίτας και αλείφω με χτυπημένο αυγό.
Ψήνω την κρεατόπιτα για 45-50 λεπτά.
User Reviews
Supreme