προορισμός…γεύση!

πλεκτή κουλούρα

\n

Εσείς μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς χρησιμοποιώντας βρώμης και για όλες τις χρήσεις, ή ολικής και καλαμποκιού…

πλεκτή κουλούρα

κουλούρα πλεχτή

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 40 mins Rest Time 1 min Total Time 56 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Ιδιαίτερο ψωμί αυτή η πλεκτή κουλούρα με κίτρινο αλεύρι και πολύσπορο. Εσείς μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς χρησιμοποιώντας βρώμης και για όλες τις χρήσεις, ή ολικής και καλαμποκιού…

Υλικά

Ζύμη με κίτρινο αλεύρι:

Ζύμη με πολύσπορο αλεύρι:

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Βάζω στην κουζινομηχανή τα υλικά της πρώτης ζύμης και ζυμώνω για 3-4 λεπτά μέχρι να δημιουργική μια ομοιογενής ζύμης. Την μεταφέρω σε ένα μπολ, την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω για 30 λεπτά σε θερμό περιβάλλον να διπλασιαστεί σε όγκο. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υλικά της δεύτερη ζύμης, την σκεπάζω και την αφήνω κι αυτή να φουσκώσει.
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Κόβω την κάθε ζύμη σε 2 μέρη και πλάθω 4 ισομεγέθη κορδόνια. Διασταυρώνω τα κορδόνια εναλλάξ και τα πλέκω, δίνοντάς τους σχήμα στρογγυλό.
  3. Μεταφέρω την κουλούρα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνω για 30 λεπτά να φουσκώσει. Αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 20 λεπτά έτσι ώστε να μην πάρει πολύ γρήγορα χρώμα. Αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Keywords: κουλούρα πλεχτή

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    ❤️ ❤️ ❤️