προορισμός…γεύση!

Κουνουπίδι πανέ με σαφράν

Κουνουπίδι πανέ με σαφράν

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 30 mins Total Time 1 hr Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για το κουρκούτι

Για το πικάντικο ντιπ γιαουρτιού

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το ντιπ γιαουρτιού

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά του. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσω.

Για το κουνουπίδι

  1. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει βάζω με προσοχή στην κατσαρόλα το κουνουπίδι, με το κοτσάνι προς τα κάτω και το κεφάλι του επάνω. Το βράζω για 10 λεπτά (μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό), μέχρι να μαλακώσει λίγο αλλά να παραμείνει τραγανό.
    Το βγάζω, το στραγγίζω καλά και το αφήνω να κρυώσει.

Για το κουρκούτι

  1. Σε ένα μπολάκι βάζω 1 φλιτζανάκι του καφέ καυτό νερό και ρίχνω το σαφράν. Το αφήνω για 30 λεπτά.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί τη μπίρα, αργά και με προσοχή γιατί αφρίζει έντονα. Προσθέτω το νερό με το σαφράν και αρχίζω να ανακατεύω με ένα πιρούνι, με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να φτιάξω ένα κουρκούτι-χυλό, μέτριο, ούτε πολύ πυκνό ούτε πολύ αραιό. Αν γίνει πιο σφικτό αραιώνω με λίγο νερό (ή με λίγη ακόμα μπίρα, να έχω), ενώ αν γίνει πιο αραιό ρίχνω πασπαλιστά λίγο αλεύρι και ανακατεύω με το πιρούνι.

  3. Προσθέτω τη μαρέγκα και την ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα ή με μια ξύλινη κουτάλα, με μεγάλες κυκλικές κινήσεις, για να μην χάσει τον όγκο της.

Τηγάνισμα

  1. Χωρίζω με προσοχή το κουνουπίδι στα μπουκετάκια του.
    Βάζω να κάψει μπόλικο λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα, μέχρι η στάθμη του να φτάσει ως τη μέση του σκεύους, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει. Παίρνω ένα-ένα τα μπουκετάκια με μια λαβίδα κουζίνας, τα βυθίζω στο χυλό, τα αφήνω για 2 - 3 δευτερόλεπτα πάνω από το μπολ να στάξουν την περίσσεια του χυλού και τα βάζω στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζω σε δόσεις, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν μια κρούστα τραγανή και χρυσαφένια.
    Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρω ζεστά. Τα συνοδεύω με το πικάντικο ντιπ γιαουρτιού.

Keywords: κουνουπιδι πανε σαφραν

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Exciting!