προορισμός…γεύση!

Κουλούρια πασχαλινά αμμωνίας

4.5 from 2 votes
4 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 18 mins Rest Time 20 mins Total Time 58 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 60

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
    Βάζω στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και τις βανίλιες και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 6-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει να να φουσκώσει το μείγμα.

  2. Βάζω το γάλα σε ένα μεγάλο ποτήρι, σταματάω το μίξερ και κρατάω το ποτήρι επάνω από τον κάδο του μίξερ. Ρίχνω στο ποτήρι την αμμωνία και με ένα κουτάλι ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί. Αυτό το κάνω, γιατί μόλις ρίξω την αμμωνία, αρχίζει το γάλα να φουσκώνει και να αφρίσει, και υπάρχει κίνδυνος να χυθεί. Αδειάζω το γάλα στο μείγμα του μίξερ και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

  3. Τέλος, προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη αρκετά μαλακή και απαλή. Η ζύμη θα είναι μαλακή και θα μας δημιουργήσει την εντύπωση ότι θέλει κι άλλο αλεύρι, αλλά δεν προσθέτουμε άλλο. Σκεπάζω τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνω να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

  4. Κόβω μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθω κουλουράκια στο σχήμα που μου αρέσει. Τα αραδιάζω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό.

  5. Ψήνω τα κουλουράκια σε δόσεις για 15-18 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Keywords: κουλούρια πασχαλινά αμμωνίας

User Reviews

4.5 out of 5
Based on 2 ratings
5 Stars
1
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΟΥΝΑΚΗ

    Υπέροχα! Μου θύμισαν τα παιδικά μου χρόνια!!

  2. williambuttensha

    Tastes great!