Κουλουράκια κανέλας
Υλικά
Για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα (σκόνη), την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο, μέχρι να αμανειχθούν καλά.
-
Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ανθρακούχο νερό, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και ενιαίο μείγμα. Αδειάζω αυτό το μείγμα στο μπολ με τα στεγνά υλικά και ανακατεύω με κυκλικές κινήσεις, αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια με τα χέρια, μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη και σχετικά σφικτή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτω κι άλλο αλεύρι.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. -
Πλάθω κουλουράκια στρογγυλά ή σε κοτσιδάκια ή απλώνω τη ζύμη με τον πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβω με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα. Αραδιάζω τα κουλουράκια σε λαμαρίνες φούρνου (ή σε ρηχά ταψιά), στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνω για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανά.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️