προορισμός…γεύση!

Κουκιά χλωρά γιαχνί με μάραθο

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 50 mins Total Time 1 hr 20 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τη μαραθόριζα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα κουκιά. Τα ανακατεύω καλά, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους και τη ζάχαρη.

  2. Προσθέτω όσο νερό χρειάζεται ώστε μόλις που να καλύψει τα υλικά και το αφήνωνα πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.

  3. Προσθέτω το μάραθο, διορθώνω το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και μαγειρεύω για άλλα 5 - 8 λεπτά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή κρύο και συνοδεύω με φέτα και φρέσκο ψωμί.

Keywords: κουκια χλωρα γιαχνι με μαραθο

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Yummy