Κουκιά χλωρά γιαχνί με μάραθο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τη μαραθόριζα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα κουκιά. Τα ανακατεύω καλά, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους και τη ζάχαρη.
-
Προσθέτω όσο νερό χρειάζεται ώστε μόλις που να καλύψει τα υλικά και το αφήνωνα πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
-
Προσθέτω το μάραθο, διορθώνω το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και μαγειρεύω για άλλα 5 - 8 λεπτά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή κρύο και συνοδεύω με φέτα και φρέσκο ψωμί.
User Reviews
Yummy