Κότσι χοιρινό μαριναρισμένο με χειμερινές ρίζες
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο και το πετιμέζι.
-
Αλατίζω γενναιόδωρα το μαριναρισμένο κότσι, το αλείφω με αρκετό από το μείγμα της μουστάρδας, το τυλίγω σε αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετώ σε ένα ταψάκι. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, ανοίγω το αντικολλητικό χαρτί, αλείφω και πάλι με το μείγμα της μουστάρδας, γυρίζω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C ψήσιμο κάτω και συνεχίζω για 1 ώρα ακόμη.
-
Βγάζω το κρέας από το φούρνο, το μεταφέρω σε μια πιατέλα, το σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνω να ξεκουραστεί.
-
Σουρώνω τα ζουμάκια που έχουν απομείνει μέσα στο ταψί και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω όσο μείγμα μουστάρδας έχει απομείνει και ρίχνω όλα τα λαχανικά, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το δεντρολίβανο και τα μεταφέρω στο ταψί που έψησα το κρέας. Ψήνω στους 180°C αερόθερμο, για 20-25 λεπτά.