προορισμός…γεύση!

Κότσι χοιρινό μαριναρισμένο με χειμερινές ρίζες

0 Add to Favorites
Prep Time 11 mins Cook Time 2 hrs Total Time 2 hrs 11 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο και το πετιμέζι.

  2. Αλατίζω γενναιόδωρα το μαριναρισμένο κότσι, το αλείφω με αρκετό από το μείγμα της μουστάρδας, το τυλίγω σε αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετώ σε ένα ταψάκι. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, ανοίγω το αντικολλητικό χαρτί, αλείφω και πάλι με το μείγμα της μουστάρδας, γυρίζω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C ψήσιμο κάτω και συνεχίζω για 1 ώρα ακόμη.

  3. Βγάζω το κρέας από το φούρνο, το μεταφέρω σε μια πιατέλα, το σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνω να ξεκουραστεί.

  4. Σουρώνω τα ζουμάκια που έχουν απομείνει μέσα στο ταψί και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω όσο μείγμα μουστάρδας έχει απομείνει και ρίχνω όλα τα λαχανικά, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το δεντρολίβανο και τα μεταφέρω στο ταψί που έψησα το κρέας. Ψήνω στους 180°C αερόθερμο, για 20-25 λεπτά.

Keywords: Κότσι,χοιρινό,μαριναρισμένο,με,χειμερινές,ρίζες
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *