προορισμός…γεύση!

Κοτόπουλο σκορδάτο με μυρωδικά σε κρούστα αλατιού

0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 90 mins Total Time 2 hrs Δυσκολία: Beginner Servings: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα μουστάρδας

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Στρώνω ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

  2. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύω καλά το αλεύρι με το χοντρό αλάτι και προσθέτω το κρασί. Ανακατεύω καλά και μετά αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να φτιάξω μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή. Την αφήνω κατά μέρος.

  3. Αλατοπιπερώνω εσωτερικά την κοιλιά του κοτόπουλου και τη γεμίζω με φρέσκα μυρωδικά και τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο. Δένω καλά με σπάγγο το κοτόπουλο και το αφήνω στην άκρη.

  4. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη, επίπεδη επιφάνεια ανοίγω με τον πλάστη τη ζύμη που έφτιαξα σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο, αρκετά μεγάλο ώστε να τυλίξω το κοτόπουλο. Σκορπίζω φρέσκα μυρωδικά και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο και πιέζω για να κολλήσουν καλά. Τοποθετώ το κοτόπουλο στο κέντρο Τυλίγω όλο το κοτόπουλο με το φύλλο και πιέζω τις άκρες του για να ενωθούν. Μεταφέρω το κοτόπουλο στο ταψί και το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Το ψήνω για περίπου 1½ ώρα, μέχρι το φύλλο να ροδίσει καλά και στο διάστημα αυτό να έχει ψηθεί και το κοτόπουλο.

  5. Το βγάζω από το φούρνο και ανοίγω προσεκτικά τη ζύμη με ένα ψαλίδι. Το κοτόπουλο είναι ζουμερό, τρυφερό και πολύ μυρωδάτο. Το κόβω σε μερίδες και το σερβίρω με σάλτσα μουστάρδας.

Keywords: κοτόπουλο, σκόρδο, κρούστα αλατιού, μυρωδικά,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *