προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Cook Time 30 mins Total Time 1 hr Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνω ένα μέτριο ταψάκι με ένα κομμάτι λαδόκολλας.

  2. Με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι κόβω κάθε φιλέτο οριζοντίως στη μέση. Εχω έτσι 6 λεπτότερα φιλέτα. Τα βάζω ανάμεσα σε δύο μεγάλα κομμάτια διάφανης μεμβράνης και τα χτυπάω πολύ καλά με τον μπάτη (το ειδικό ξύλινο σφυράκι κουζίνας) ή με έναν βαρύ και χονδρό πλάστη, μέχρι να λεπτύνουν και να απλώσουν, να γίνουν σκαλοπίνια.

  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον πελτέ με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και με το μείγμα αυτό αλείφω τα φιλετάκια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Τα αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με την πάπρικα και λίγη ρίγανη.

  4. Παίρνω τις λεπτές φέτες κοτόπουλου και τις τυλίγω γύρω από κάθε λουκάνικο. Υπολογίζω για κάθε λουκάνικο ότι θα χρειαστώ 2 φέτες κοτόπουλου. Έτσι δημιουργώ σουβλάκια που στη θέση της σούβλας θα έχουμε το λουκάνικο.

  5. Βάζω τα σουβλάκια στο ταψάκι και τα αλείφω με τα 100 ml ελαιόλαδο. Τα πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνω για 25 - 30 λεπτά, μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να ψηθούν ως το κέντρο τους. Τα σερβίρω αμέσως και τα συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.

Keywords: κοτόπουλο, φιλέτο κοτόπουλο, λουκάνικο, εύκολο, πάπρικα,

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Supreme