προορισμός…γεύση!

Κοτόπουλο με πλιγούρι και γιαούρτι

Κοτόπουλο με πλιγούρι και γιαούρτι

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 40 mins Total Time 50 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τους κύβους του κοτόπουλου με αλατοπίπερο. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρω τους κύβους σε μέτρια φωτιά, για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα, τους μεταφέρω σε ένα μπολ, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά.

  2. Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ξαναρίχνω στην κατσαρόλα τους αλευρωμένους κύβους κοτόπουλου, ανακατεύω και σβήνω με το μισό ζωμό κότας. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 20 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το κάρι και μαγειρεύω για άλλα 10 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά.

  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω να βράσει ο υπόλοιπος ζωμός κότας και, όταν κοχλάσει, ρίχνω το πλιγούρι και χαμηλώνω αμέσως τη φωτιά, για να μην φουσκώσει και αφρίσει το μείγμα. Μαγειρεύω το πλιγούρι για 10 λεπτά, μέχρι να πιει το υγρό και να μαλακώσει.

  4. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με το πλιγούρι με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σπυρωτό. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.

  5. Ρίχνω το γιαούρτι στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και ανακατεύω απαλά. Μοιράζω το αφράτο πλιγούρι σε πιάτα και προσθέτω το κοτόπουλο και τη σάλτσα του. Σκορπίζω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ντοματίνια και πασπαλίζω με λίγο ακόμη κάρι.

Keywords: κοτόπουλο με πλιγούρι,γιαούρτι

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    ❤️ ❤️ ❤️