Κοτόπουλο με μελιτζάνες και μπαχαρικά
Υλικά
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο και σοτάρω τα κομμάτια της μελιτζάνας για 5 - 6 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζω από το σκεύος και τις αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
-
Ρίχνω στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, προσθέτω τα αλευρωμένα κομμάτια του κοτόπουλου, σε μονή στρώση. Σοτάρω για 5 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε εύκολα. Τα γυρίζω και τα αφήνω αν ροδίσουν και από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά. Μεταφέρω τα κομμάτια σε μια γάστρα (ή σε ένα ευρύχωρο και βαθύ ταψί).
-
Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας. Τα αδειάζω στη γάστρα με το κοτόπουλο.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Σάλτσα
-
Σκουπίζω καλά την κατσαρόλα από το λάδι που έμεινε, ρίχνω το κρασί και το βράζω για 2 - 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες, το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας.
-
Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω τη σάλτσα στη γάστρα με το κοτόπουλο. Προσθέτω 200 ml νερό και σκεπάζω τη γάστρα με το καπάκι της (ή καλύπτουμε σφικτά το ταψί με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο).
-
Ψήνω το φαγητό για 45 λεπτά. Το βγάζω από το φούρνο, ξεσκεπάζω και ρίχνω στο φαγητό τις μελιτζάνες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σκεπάζω και πάλι το σκεύος και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να μελώσουν οι μελιτζάνες.
Σβήνω το φούρνο και αφήνω εκεί τη γάστρα για 1 ώρα, πριν σερβίρω.
User Reviews
Wow, this amazing!