Κοτόπουλο με αρωματικά στην κατσαρόλα και χυλοπίτες χωριάτικες
Υλικά
Εκτέλεση
-
Πλένω καλά και σκουπίζω το κοτόπουλο. Φορώντας γάντια, ξεκολλάω το δέρμα από το κοτόπουλο (με προσοχή για να μη το σκίσω) δημιουργώντας κενό μεταξύ ψαχνού και πέτσας και βάζω 4-5 φύλλα του φασκόμηλου. Το βάζω σε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα (πλασοτέ) και προσθέτω νερό μέχρι το μέσον του κοτόπουλου. Προσθέτω τα υπόλοιπα φύλλα φασκόμηλου, το ελαιόλαδο, αλάτι και τους κόκκους πιπεριού. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζω με το καπάκι της και αφήνω το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 1 ώρα. Κατά διαστήματα, γυρίζω το κοτόπουλο μέσα στο νερό ώστε να βράσει σωστά σε όλες τις πλευρές του.
-
Κρατάω 400 ml από το ζωμό του κοτόπουλου, το βγάζω από την κατσαρόλα και συμπληρώνω αρκετό καυτό νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνω τις χυλοπίτες και τις αφήνω να βράσουν al dente. Τις σουρώνω και τις διατηρώ ζεστές.
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο και το κορν φλάουρ και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας. Προσθέτω τον καυτό ζωμό από το βράσιμο του πουλερικού, ανακατεύω και ρίχνω τη μουστάρδα, τον μαραθόσπορο, τον κουρκουμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρω από τη φωτιά. Τέλος, προσθέτω το χυμό λεμονιού.
-
Σερβίρω τις χυλοπίτες σε μεγάλη πιατέλα και τοποθετώ στο κέντρο το κοτόπουλο. Σκορπίζω τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τα φύλλα δεντρολίβανου και σερβίρω μαζί με την πλούσια σάλτσα.