προορισμός…γεύση!

Κοτόπουλο φιλέτο με κοκκάρια, κεράσια και σάλτσα γλυκόξινη

Κοτόπουλο φιλέτο με κοκκάρια, κεράσια και σάλτσα γλυκόξινη

0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 50 mins Total Time 1 hr 5 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά βάζω στο σκεύος τα φιλέτα σε μονή στρώση. Τα σοτάρω για 3 - 4 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά.

  2. Τα γυρίζω όταν θα μπορώ να τα ξεκολλήσω εύκολα από το σκεύος και τα ροδίζω για άλλα 3 - 4 λεπτά από την άλλη πλευρά. Προσθέτω τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου και τα κοκκάρια, χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.

  3. Σβήνω με το Μοσχάτο, μαγειρεύω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω 200 ml ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις το υγρό πάρει μια βράση χαμηλώνω καλά τη φωτιά, κλείνω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά.

  4. Προσθέτω τα καρότα και τα κολοκυθάκια και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένο το σκεύος. Αν δω ότι το υγρό μειώνεται πολύ, προσθέτω λίγο ζεστό νερό.

  5. Τέλος, ρίχνω το βαλσαμικό ξίδι και τα κεράσια και ανεβάζω ελαφρώς τη φωτιά. Μαγειρεύω για 5 λεπτά περίπου, μέχρι η σάλτσα να δέσει και τα κεράσια να μαλακώσουν, και αποσύρω. Σερβίρω το φαγητό αμέσως.

Keywords: κεράσια,και,σάλτσα,γλυκόξινη
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *