Κοτομπουκιές χρυσαφένιες
Υλικά
Εκτέλεση
-
Ξεψαχνίζω το βρασμένο κοτόπουλο και το ψιλοκόβω με ένα μαχαιράκι σε πολύ μικρά κομματάκια. Βάζω το ψαχνό σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας. Ρίχνω τις λιωμένες ντομάτες, το μυρωδικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Αποσύρω από τη φωτιά.
-
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και το καβουρδίζω για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι το αλεύρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύω έντονα και ασταμάτητα, μέχρι να δέσει ελαφρά το μείγμα.
-
Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το σοταρισμένο μείγμα του τηγανιού και το αυγό και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ανακατεύω καλά και σκεπάζω το μπολ. Το βάζω στο ψυγείο για 30 - 40 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει ελαφρώς και να πλάθεται εύκολα.
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω 2 - 3 εκ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
-
Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω στρογγυλούς κεφτέδες σε μέγεθος μικρού αυγού. Ρίχνω την τριμμένη φρυγανιά σε ένα βαθύ πιάτο. Περνάω τους κεφτέδες από τη φρυγανιά και τους τηγανίζω σε δόσεις των 4 - 5 κομματιών, για 2 - 3 λεπτά, γυρίζοντάς τους τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρω ζεστούς ή χλιαρούς.
-
Συνοδεύω με μια σπιτική σάλτσα γιαουρτιού, δηλαδή γιαούρτι ανακατεμένο με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και όποιο φρέσκο ψιλοκομμένο μυρωδικό θέλω και είναι της εποχής.
User Reviews
Mouth-watering